Átváltozás

A Mt2Mester Wiki wikiből

Átváltozás

A játékban az átváltoztató gömb lehetővé teszi, hogy bizonyos szörnyekké átváltozz, ami relatív sebzés növekedést eredményez. Átváltozva a védelmed esik valamennyit. A támadósebességedet majd a gömb határozza meg, amit használsz. Ez egy hasznos képesség BOSS ölésre, de nem kifejezetten ajánlott átváltozva a tank szerepét betölteni a csökkent védelem miatt. Átváltozva nem használhatod az általános képességeidet! Az átváltozási idő függ az átváltozási képességed szintjétől. Az általános támadóerőd, támadósebességed és életed befolyásolják majd a hatékonyságodat átváltozva. Átható találat, kritikus találat, mérgezés, ájulás stb... szintén működnek átváltozva.


Ezek a gömbök elengedhetetlen kellékek, ugyanis ezek segítségével változol át egy adott szörnnyé. Ezek rózsaszínes gömböcskék, amiket jobb klikkel tudsz használni. Ezek meglehetősen ritkán esnek, és csak azzá a szörnnyé tudsz átváltozni, ami a gömböt dobja /illetve ami a gömb neve, de ez logikusan kikövetkeztethető/. Csak és kizárólag közelharcos szörnyekké lehet átváltozni! (egyértelműen ki vannak zárva a táv harcos szörnyek és a mágia alapú szörnyek) A gömbökkel való kereskedés lehetséges, tehát nem csak az tudja használni, aki kiütötte a gömböt (egyeseknek lehet nem egyértelmű). A gömbök más és más támadó, illetve mozgási sebességet adnak!


Hatékonyság területe, nagyobb érték nagyobb területi sebzést jelöl. A táblázatban szereplő értékek egymással arányosak, minél magasabb egy szám annál jobb az átváltozott lény tulajdonsága az adott oszlopban.
Gömb Támadási sebesség Mozgási sebesség Hatékonyság
Vadkutya 3 3 1
Farkas 4 4 1
Alfa farkas 4 4 1
Vaddisznó 1 1 1
Kékfarkas 4 4 1
Szürkefarkas 4 4 1
Medve 1 2 4
Feketemedve 1 2 4
Tigris 1 2 1
Gyenge majomkatona 1 1 1
Fekete Szél Katona 2 3 4
Fekete Szél Mániákus 2 3 4
Kegyetlen Kegyenc 5 5 5
Vad Gyalogsági Katona 3 3 4
Büszke Ork 1 1 3
Sötét Fanatikus 4 3 5
Bébi Pók 5 5 5
Mérges pók 5 5 5

Átváltozás, mint képesség

Átváltozni a képesség fejlesztése nélkül is lehet, de a képesség fejlesztésével támadóerőt is kapunk. A képességet átváltozás könyvekkel lehet fejleszteni. Ezek a könyvek alternatív dropnak számítanak, azaz bármelyik szörny dobhatja. Szint korlátozás nincs a könyvek eséséhez.

Az átváltozásnak is 4 szintje van. A fejlesztés így néz ki:

Kezdő Haladó Mester Tökéletes
15-ös szint kell, és 20 db sikeres átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 75%) 25-ös szint kell, és 10 db haladó átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 50%) 35-ös szint kell, és 10 db profi átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 10%) Ez a maximális szint, ennél tovább nem fejleszthető. Itt az átváltozva töltött idő:

35 perc.

Néhány tipp:

  • Ez a képesség leginkább magas támadó erő mellett hasznos, így előnyt élveznek a nindzsák az íjak sebzése miatt és a harcosok a kétkezes fegyverek miatt.
  • Ha meghalsz, az átváltozás véget ér, a gömb elveszik. Érdemes egy magas szintre fejlesztett 30-as fegyvert használni, magas átlag kárral, mivel az átlag kár befolyásolja a támadó értéket.
  • Légy nagyon körültekintő átváltozás előtt, és nézd át újra, hogy mi van rajtad, mivel átváltozva nem cserélhetsz felszerelést!
  • Párbajban nem túl hasznos, mivel "kiütéskor" (amikor lehasalsz a pofon erejétől) sok idő feltápászkodni átváltozva, és te magad nem tudod elütni az ellenfélt.
  • Átváltozva használj italokat és grillezett halakat! Ha lassú gömböt használsz, azt italokkal ki tudod egyensúlyozni, és a védelem esését is van mód kiküszöbölni.
  • Testi harcosoknál és kard suráknál van egy bizonyos kis hiba a játékban: miután lejár az aura/elv. penge, a sebzés többet zuhan, mint amennyit kellene neki.


Átváltoztató gömbök: Gombok.jpg

Vissza

Személyes eszközök