Játékosok rangjai

A Mt2Mester Wiki wikiből

Tartalomjegyzék

Rang

Általános információk

 • A rang alapján lehet a játékosokat rossz és jó kategóriába sorolni. Az aktuális rangpontunkat akkor láthatjuk, ha a karakterlapon a nevünkre visszük a kurzort. A megölt szörnyek után is jár rangpont, de az eltelt időtől is növekszik (például horgászás közben, vagy ha éppen "bolt" a játékos). A gyorsabb növelés érdekében használhatjuk a bölcs császár kesztyűjét, amivel a megölt szörnyekért járó rangpont duplázódik, illetve a bölcs császár szimbólumát, amivel az eltelt időért járó pontszámok duplázódnak meg.
 • Rangpontot a legkönnyebben úgy lehet veszíteni, hogy a játék opcióknál a pvp módot "szabad" módba tesszük, és a saját birodalmunk lakóit öljük meg. Természetesen párbajban nem vonódik le pont.
 • Az 50-es szinttől a negatív rangú játékos ha meghal, akkor el tud veszíteni tárgyakat. Ezt a Lucy gyűrűje nevű tárggyal lehet küszöbölni, Ennek viselésekor ha megölik az 50 fölötti, negatív rangú játékost, akkor ezt fogja eldobni, nem más saját tárgyát...
 • A zen-babbal 500 pontot javíthatunk a rangunkon (jobb klikkel aktivál). Csak negatív rangnál működik, -500 és 0 pont között pedig nullára rakja a rangot.

Rangvesztés csoport miatt

 • Ha csoportban (partyban) fejlődik több játékos, és az egyikük "szabad" módban megöl valakit, akkor a csoport összes tagjának romlani fog a rangja! Ügyeljünk rá, hogy ilyenkor ne kössünk bele senkibe, mert másoknak is árthatunk vele, illetve ha a csoportunk egyik tagja elkezd rosszalkodni, akkor szóljunk rá, vagy lépjünk ki a csoportból, ha nem akarunk miatta rangpontot veszíteni.

A rangok

Rangnév Rangpont
Lovagias 12000-20000
Nemes 8000-11999
4000-7999
Barátságos 1000-3999
Semleges 0-999
Agressszív -1-3999
Álnokul -4000-7999
Alattomosan -8000-11999
Kegyetlenül -12000-20000

Miért legyen pozitív?

 • Ha jobb a rangunk, akkor egy kicsit jobban fognak esni a tárgyak.
Rang Tárgydrop nő
Lovagias +5%
Nemes +4%
+3%
Barátságos +2%
Semleges +1%

Miért ne legyen negatív?

 • 50-es szinttől a negatív rangúak a következőképpen veszíthetnek tárgyakat halál esetén:
 • Ha Lucy gyűrűje bent van, akkor az fog kiesni a tárgyaink helyett, illetve a menekült köpennyel elrejthetjük a negatív rangunkat.
Rang Tárgyvesztés esélye Elveszíthető tárgyak száma Felszerelt tárgy vesztésének esélye Elveszíthető felszerelt tárgy
Agresszív 20% 1-5 5% 1
Álnokul 30% 1-10 10% 2
Alattomosan 40% 1-20 30% 3
Kegyetlenül 80% 1-40 40% 4

Tippek rangnövelésre

 • Egyértelműen a semleges területen való mobok ölése növeli a legjobban, de pár dologra nem árt figyelni. Egyrészt itt is figyelembe kell venni a mobok és a karakter szintjét. Ha 10-nél nagyobb a különbség, akkor hiába a kesztyű, nem fog rangot növelni! Kb 68-as szintig érdemes a DT-be menni, hisz addigra sokat bír a karakter az ottani moboktól, ezért a kesztyű sokat dob a dolgon, így csak az első három emelet között kell ingázni és viszonylag hamar semleges lehet a rang. 68 fölött az SD2-ben vagy Lungsam végében érdemesebb próbálkozni a kesztyűs megoldással. Ilyenkor helyzettől függően érdemes Menekült köpenyt vagy Lucy gyűrűjet, leginkább mindkettőt a leltárban tartani, illetve jól jöhet a házastárs és a teleportgyűrű arra az esetre ha elfajulna a dolog és halálközeli élménye lenne a karakterünknek.
 • 40-es szint alatt ugyebár nem lehet dt-be menni, de tárgyat veszíteni sem (hiszen az csak 50-es szinttől él). Ilyenkor a legegyszerűbb kirakni egy semleges területre és otthagyni éjszakára, esetleg amíg az ember iskolában van vagy dolgozik. Este 10-től másnap délután négyig egy elhasznált 4 órás szimbólummal akár 8000 rangpontot is közeledhet nulla felé.
 • A semleges területeken gyorsabban nő a rang, ezért a szimbólumot érdemesebb ilyen helyeken használni. Például ha az ember tudja, hogy van egy pár órás dolga, akkor kipakol mindent a raktárba (MINDENT!) és mondjuk kiáll sivatagba egy szimbólummal és egy köpennyel. 4 óra alatt 2880 ponttal nő így a rang, ami nem elhanyagolható.
 • Érdemes odafigyelni, hogy negatív rang esetén 50 fölött az itt felsorolt tárgyak a karakternél legyenek, mert váratlan helyzet következtében is szükség lehet rájuk.

Vissza

Személyes eszközök